Afstemning, Niels Klim-regler

Efter lidt mere debat, primært på Facebook, er nogle af forslagene vist klar til afstemning. Afstemningen kører 17/12-23/12.

Forslag 1: Uddyb fandom

Lige nu siger regel 17:

  • Fortolkningen af disse regler og alle spørgsmål vedrørende nominerbarhed, tilbagetrækninger, nomineringer, afstemninger mv. afgøres af Niels Klim-administratoren, og kan appeleres til udvalget. Hvis en forfatter eller en instruktør eller en forfatter af en dramatisk produktion er uenig i en beslutning fra udvalget, kan han eller hun anmode om en yderligere klage til udvalget ved at fremlægge en kort sammenfatning af årsagerne til klagen. På dette tidspunkt skal udvalget give et resumé af deres beslutning til fandom, og hvis to fans derefter mener, at en appel er berettiget, afgøres beslutningen endeligt af udvalget.

Forslaget er, at formuleringen ændres til:

  • Fortolkningen af disse regler og alle spørgsmål vedrørende nominerbarhed, tilbagetrækninger, nomineringer, afstemninger mv. afgøres af Niels Klim-administratoren. Afgørelsen kan appeleres til udvalget af en forfatter eller en instruktør eller en forfatter af en dramatisk produktion. Udvalgets afgørelse kan kræves omgjort, inklusive offentliggørelse af sagen til fandom.

ETA: 3:0 ved afstemningens slutning, vedtaget.

Forslag 3: Uddyb blacklisting

Lige nu indeholder reglerne ikke en definition af, hvad blacklisting er. Denne formulering foreslåes:

18. Ved blacklisting forstås, at medlemmer af Niels Klim-systemet, der ikke følger reglerne, kan blive udelukket fra at nominere og stemme. Blacklisting vedtages af udvalget, i trivielle tilfælde af administratoren. Blacklisting følger evt. efter en advarsel.

ETA: 2:2 ved afstemningens slutning, ikke vedtaget.

Forslag 4: Færre børnebøger

Lige nu sker der det, at børne- og ungdomsbøger ofte bliver nomineret i kategorien kortroman. Der udkommer ikke så mange kortromaner for voksne. Skal der gøres noget ved det?

  • Systemet virker. Lad det være.
  • Fjerne børne- og ungdomsbøger fra alle kategorier.
    • Lav en ny kategori for børne- og ungdomsbøger.
  • Nedlæg kategorien kortroman.
  • Læg kategorierne langnovelle og kortroman sammen.

Der dannede sig ikke en enkelt mening med en masse støtte, så det her bliver mere en “se om der overhovedet er støtte til noget”-afstemning, som nok afstedkommer mere debat i 2018. Derfor kan du også vælge mere end én mulighed.

ETA: 1:1:2:0:0 ved afstemningens slutning slutning, der vil blive arbejdet videre med en ny kategori for børne- og ungdomsbøger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s