Generel info

Jeg, Lise Andreasen, går op i de ting, der får livet til at fungere lidt bedre. Jeg mener der er nogle principper og handlinger, der gør livet lidt bedre (fx ærlighed og kærlighed). Jeg tror der er nogle systemer, der gør vores fælles liv lidt lettere (girafsprog fx gør det lettere at komme gennem konflikter). Jeg tror også der er nogle videnskaber, der har det samme mål som mig (filosofi og biologi fx studerer også livets mekanik, omend fra meget forskellige vinkler).

Jeg læser meget science fiction. Når genren er bedst stiller den nogle af de samme spørgsmål som jeg gør. Når jeg kombinerer kvalitet med science fiction, så ender jeg bl.a. med at administrere Niels Klim-prisen og anmelde Hugo-finalister og Nebula-nominerede. Jeg hører meget musik, bl.a. fordi musikken gør mig gladere – og hvis jeg er glad, er livet lettere. Jeg rejser til mere eller mindre fremmede steder, og lærer noget om tolerance og mangfoldighed.

Og jeg kender også princippet om, at den intelligente nogle gange kan komme til kort overfor den enfoldige – at idioten har lettere adgang til lykken end geniet. Ommadawn er fonetisk notation for amadian, der er gælisk for fjols eller idiot. (Eller sådan er forklaringen i hvert fald i følge en masse Mike Oldfield-fans.) Så hvis det at have en hjemmeside, der minder mig om at holde kontakt til min indre dumrian gør en forskel – så skal det også prøves.

Velkommen til universet ommadawn.dk.

At first this was just a page about Mike Oldfield, and one of his fans: me. But then the page sort of grew, and then it moved, and, you know. Today I blog about many things, Danish politics included. Welcome!

So if you you feel a little glum,
to Hergest Ridge you should come.
In summer, winter, rain or sun,
it’s good to be on horseback. Hmph!