Worldcon begynder (dag 2)

Her i Helsinki får vi 7 nætter på samme hotel, og det er bare så lækkert. Der er rigeligt med andet, der er nyt og foranderligt.

Con’en er stået op, og vi iler derover. Gåturen derover tager ca. 15 minutter. Lige efter at have forladt hotellet kan vi næsten se over til centeret (på billedet ligger det mellem den røde bygning til venstre og dens nabo), men vi skal altså først rundt om møgbunken:

IMG_3512.JPG

Kan jeg få min lille stak jeg skal være med i programmet-ting nu? Jeg stiller mig op i den kø, der ser mest lovende ud. Den viser sig at være forkert. Der bliver peget i retning af et bord, og jeg tøfler derover og står lidt i kø igen. Da jeg kommer til og får stillet mit spørgsmål igen, er svaret “øh”. Jeg iagttager en hjælpsom sjæl løbe lidt rundt for at finde en, der ved noget. Nåh ja, du skal over til det der bord. Der der andet bord, jeg ikke kunne se først, fordi det havde gemt sig bag det første bord. Afsted igen. Kø igen. Så lykkes det endelig. Omend arrangementet her må kunne effektiveres. Køen er langsom, trods 3-4 personer på rad.

Pro-tip. Når du først er på programmet 2 dage senere, så vent til den her kø forsvinder.

12.00: “Fantasies of Free Movement”. Dårlige pladser. Det er meget, meget svært at abstrahere fra, at der er dårlig lyd, og bippende mobiler, og visuel støj (hende foran mig krøller hår). Hvorfor har vi endnu ikke opfundet det signal, en publikummer nemt kan give moderatoren/panelet, når der er behov for at skrue op? Måske en knyttet hånd med en pegefinger i vejret? Hvis det halve publikum viser sådan en, så bliver det jo nok bemærket. Anyway. Noget om at man frit kan flytte rundt i verden og bo hvor man vil. Exit West er vist panelets udgangspunkt. Star Trek er vist eksempel på noget lignende? Asimovs robotbøger har omvendt kolonier, man ikke bare kan flytte til.

14.00: “Academic Track session 02: Starting-Points”. Udmærket.

  • Finfar og Fafnir er centrale og er dannet af de samme bogstaver.
  • Hvis man taler længere end de aftalte 20 minutter, kommer der en ray gun på banen 😉
  • Lad os fejre 100 år med estrangement.
  • 95 % af de foreslåede præsentationer holdt sig til emnet, det er helt usædvanligt.

Og efter således at have sparket con’en i gang for akademikerne, kommer der en præsentation fra en Rusland-kyndig, der ikke kender noget til sf. Friskt.

Shklovsky fik stavet forkert i farten:

Digtere kan være virkelig weird:

15.00: “Opening Ceremonies”. Lokalet bliver fyldt (det er rent held, at vi som nogle af de sidste får pladser, og ovenikøbet gode pladser). Con’en bliver sat i gang med et godt show:

Karen Lord leder os gennem showet:

IMG_3520.JPG

En del af showet er sang. Den her er sjov, fordi starten og slutningen af sangen er munter, mens midten absolut ikke er:

Bunkevis af æresgæster:

IMG_3522.JPG

Mere sang – den her kender jeg på fransk som “Tourdion”, og jeg har engang selv begået en oversættelse til dansk:

Mere åbning:

20170809_153853

Bemærk i øvrigt hvor forskellig scenen kan se ud, bare fordi farven bliver skiftet.

I øvrigt kan du se hele åbningsceremonien her:

17.00 skal jeg til noget, men ak, lokalet er fuldt 16.50. Øv bøv.

Noget af ventetiden bliver brugt til at tage skridt 1 ind i – noget. Vores goodiebag indeholdt en seddel, der opfordrede til at man blev fotograferet sammen med en isbjørn. Så det bliver jeg!

20170809_173802

18.00 har jeg knap så travlt. “Stand up Comedy Improv Class” er for dem, der skrev sig på en liste på forhånd, så der kan vel ikke blive problemer? Jo, det kan der, når lederen ikke kender noget til listen og er ligeglad med den. Lokalet bliver alt for proppet (listen havde 12 pladser, lokalet har kapacitet til leder + 17, vi når over begge tal), og så smutter jeg.

Skal vi sige, at jeg ikke er glad på det tidspunkt?

Nåh, men det lykkes alligevel at få lidt mere ud af dagen.

Messen har en bar, der har en prisseddel:

Baren ligger lige ved siden af, hvor nogle af aftenens fester skal afholdes. New Zealænderne har noget kage og noget alkoholfri væske med en paraply. Finnerne har noget lakrids. Desuden har de rykket deres fest til “et bedre sted” uden at efterlade en henvisning til dette bedre sted. Så der er lidt tossen rundt i lokalerne og en hel del ståen i kø.

Jeg har vist refereret vist til en møgbunke et par gange? Siden har jeg lavet lidt research. Sådan så der ud, før Operation Møgbunke begyndte. Skinner + en station:

Og sådan kommer der til at se ud i 2019, hvor området (Pasila) bliver Helsinkis Nye Centrum:

Vi slutter igen med en lille video.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s