Mærkeligt, siger du?

I år bliver emnet for Fantasticon New Weird. I den anledning bliver der også holdt nogle læseklubber på forhånd. Emnet for den første er 4-5 gamle noveller.

“The Shining Pyramid”, Arthur Machen

Den ene fyr bor på landet. Han har på det sidste lagt mærke til, at nogle stykker flint bliver lagt i mønstre, et nyt hver dag. Den anden fyr bor i London, men han vil da gerne kigge på tingene. Han bliver nærmest med det samme en slags Sherlock Holmes, der har nogle hypoteser, men ikke vil sige noget om nogen af dem.

“Man-Size in Marble”, Edith Nesbit

Et ungt par finder et sted på landet, hvor de kan bo billigt. Pludselig siger tjenestepigen op. Ved nærmere eftersyn viser det sig, at hun i hvert fald ikke vil være der til halloween. Noget med nogen statuer, der gør noget skrækkeligt. I første omgang er udfordringen at få lavet mad, og det lykkes husbonden at vaske op!

“The Baumoff Explosive”, William Hope Hodgson

Okay, så ham her Baumoff har opfundet et sprængstof. Og det eksploderer så. Der er også noget med, at det der stof + smerte medfører mørke, og det var derfor, der blev mørkt i Jerusalem, da Jesus døde.

“The People of the Pit”, Abraham Merritt

En kraftig stråle af lys peger mod himlen. Og en afkræftet mand kommer kravlende gennem skoven. Og er der rent faktisk en guldmine her? Åh ja, og Lovecraft har ikke levet forgæves.

“The Wendigo”, Algernon Blackwood

Obs: ord og beskrivelser, vi i dag ville kalde racistiske. – Elg-jagt. I den vilde og imponerende natur. Men ikke alene render de ikke rigtig på nogen elg, de mister en mand til skoven.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s