Ferie, dag 1

Hvor jeg besøgte dealer’s room, hørte om problematiske ting, stod i kø, lyttede til podcast-teknikker, ordstyrede om talende dyr, overværede åbningen og prisuddelingen og spiste burger.

Hvis du i øvrigt er interesseret, så ligger hele Worldcons program online. Og det her er mig.

Dealer’s Room

Man skal jo lige ind og kigge i dealer’s room. Selvom det for mit vedkommende blev ved kiggeriet. Men det er jo altid meget sjovt at se, hvad der sælges.

Kæresten tog et par billeder.

Liking problematic things

Hvad gør man, når man opdager, at man kan lide et eller andet, der er problematisk, fx fordi det har vist sig, at forfatteren er et møgdyr? Det kan man sagtens snakke længe om.

 • Jeg vidste slet ikke, Harry Potter var et problem. (Noget med Rowlings syn på transpersoner.) Eller Foundation. (Er det, fordi Asimov ikke kunne holde fingrene fra kvinderne?) Eller Heinlein. (Jo, okay, ham har jeg hørt meget skidt om i tidens løb.) Jøsses, er der overhovedet noget tilbage, det er okay at kunne lide?
 • Der var en runde, hvor publikum fik lov at byde ind med problematiske ting. Længe efter tænkte jeg, at jeg skulle have nævnt “ham med Thriller-videoen”.
 • Et af mine problemer er, at jeg er lidt langsom til alt det her. Med autisme light løbende rundt i hovedet, så er jeg ikke god til at opdage sexisme osv. Panelet tilrådede mig at øve mig ved at læse gode ting.
 • Der blev nævnt en liste med problemer. Nævnt på reddit, opbevaret på Google. (Og hurra for, at den var nem at opspore, fordi panelistens Twitter lå i programmet.)
 • A.T. Greenblatt viste sig at være forfatter til en Hugo-finalist, jeg har læst.

Screenshot_20190815-231415_Event Guide

Så var det tid til at stå i kø. Hvis man skulle ind til åbning + retro Hugo om aftenen, så skulle man have et armbånd. Hvilket ikke helt afskaffede køerne, men det hjalp, fordi det delte køerne op i mindre klumper i tid og rum. Nåh. Men man skulle også stå i kø til armbåndet. Tja. Det gik også. – Køerne højere oppe i CCD gjorde sig også gældende fra dag 1, men det vender vi tilbage til.

Creating podcasts: ideas, people, and themes

Hvis man lige ser bort fra grej, teknik osv., hvad skal der så til, for at lave en god podcast?

Min primære inspiration her var at begynde at lytte til Breaking the Glass Slipper.

Talking animal characters in SFF

Så var det tid til at være ordstyrer! Emnet var talende dyr i SFF. Og panelisterne hyggede sig, og publikum grinede, og det gik vist bare rigtig godt altsammen. Dejligt.

Kæresten tog et par billeder.

CCD var i øvrigt fint udstyret. Altid 5 mikrofoner + 1 til publikum. Og lydstyrken var god det meste af tiden. Hvis nogen glemte det med mikrofonen, så kunne man vifte med et skilt, Worldcon havde en stak af.

Opening Ceremonies, featuring the 1944 Retro Hugo Awards

Åbning og Hugo. Billedet nedenfor demonstrerer primært, at vi sad langt fra scenen.

20190815_202935

Billeder fra Twitter, taget af ??? Salen var halvtom. Mange kiggede på køen nævnt ovenfor og opgav straks. Først kl. 19 blev det tweetet, at der stadig var armbånd tilbage. Ikke så godt håndteret.

Fra Facebook.

Rocket’s

Pga. dårlig planlægning havde vi ikke fået aftensmad på et fornuftigt tidspunkt. Så. Hvem har stadig åben efter 22? Det viste sig at være Rocket’s. Omend de ikke var meget for det. Vi ville gerne spise på stedet. Det kunne ikke lade sig gøre. “Vi lukker om 10 minutter.” Jeg kiggede på uret, og jeg havde kigget på åbningstiderne, før vi gik ind. “Nej, I lukker om 23 minutter.” Mumle. Nåh, men så fik vi lov at bestille vores burgere. (Udvalget var forresten også begrænset, så nogle af burgerne må være gået tidligt i seng.) Det var forøvrigt en fin burger, masser af kød. Men det var lidt pudsigt, at de virkede noget fjendtlige overfor kunder. – Til gengæld er det ret passende at gå til Rocket’s og spise, efter uddelingen af en bunke Hugoer.

Screenshot_20190816-011341_Firefox.jpg

3 thoughts on “Ferie, dag 1

 1. Hejsa. Jeg faldt over din blog da jeg prøvede at finde en officiel opgørelse af rækkefølgen af adjektiver 🙂 Og bagefter tænkte jeg jeg ville læse videre og så endte jeg på dette indlæg.
  Jeg tænker at det med at kunne lide “problematiske ting” er en problemstilling der pt. ikke har en god løsning. Min egen holdning er, så vidt muligt, at man kan sætte pris på tingen / kunsten / præstationen uden at man dermed behøver at kunne lide eller støtte personen bag.
  Heinlein, tjah, men han har nogle fantastiske citater.
  Asimov, tjah, en anden tid og lad os lade være med at opføre os sådan fremover.
  Rowling, her er jeg så enig med hende og uenig i at det skulle være -fobisk på nogen måde.
  Alternativet er, som du selv antyder, at hvis man skal kunne lide alt det der er bag et værk før man må kunne lide værket selv, så vil man ikke længere vil kunne lide noget. Og det kan jo ikke være rigtigt.

  Like

  • Velkommen til!

   Ja, jeg er enig, løsningen er at sige, at der nok ikke er en fælles løsning, og at vi træffer vores egne beslutninger.

   Like

 2. Pingback: The totalitarian like | Henning's blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s