Niels Klim-nominerede noveller, tæt på

Her er der små citater fra årets nominerede noveller.

“Kvantegruppedynamik”, Manfred Christiansen, Lige under overfladen 13: De fremmede, SFC

Bilen trillede svagt summende ud på hovedvejen og Robert tog sine briller på for at kigge nærmere på den indbyggede GPS, der sad i kardanboksen mellem ham og Jens. Pilen med positions­markøren tegnede en stiplet streg langs vejene på det landkort, der bevægede sig hen over skærmen, mens de kørte. Han studerede knapperne nøje og dannede sig et billede af, hvordan man kunne betjene bilens GPS, ikke fordi han regnede med at blive bedt om det, men det var teknik og han kunne ikke lade være.

“Verdensherredømme”, Jakob Drud, Lige under overfladen 13: De fremmede, SFC

Efter de ubehagelige begivenheder under sidste spil, vil Spilme­strene på det kraftigste opfordre alle deltagere i ”Verdensherre­dømme – det 21. århundrede” til at følge de opdaterede regler, vi har beskrevet nedenfor. ”Verdensherredømme” er stadig et fuldt 3D-holografisk spil, som er godkendt af Soldynamoens Hegemoni og tilgængeligt for alle her i Historiearkaden, og spillere kan stadig opleve glæden ved at styre et helt land med alle dets ressourcer i konkurrence med 99 andre spillere. Det er stadig sjovt! Men som I sikkert forstår, er det vigtigt at overholde de nye regler, så vi ikke får problemer.

“Anmeldelse af ’Genforeningen: De overlevende fra Sigrún 7’”, Lars Ahn, Lige under overfladen 13: De fremmede, SFC

Genforeningen spilder ikke tiden med at sætte publikum ind i en forhistorie, som instruktøren antager, at alle kender i forvejen. Det bety­der, at vi hører meget lidt om Jordan Sturlasson, den private rig­mand, som gjorde Sigrún 7 til den første privatfinansie­rede Mars-ekspedition.

“Sortskørt”, Kenneth Krabat, Lige under overfladen 13: De fremmede, SFC

”Titlen er valgt som kondensat af samtlige titler med overvæg­ten på klar indholdsrelation. Jeg synes selv, den passer rigtig godt til fortællingen. ’Pippi Sortskørt’.” ”Skørt?” sagde forskeren. ”Et skørt er en beklædningsgenstand til primært hunkøn, som i længde varierer fra akkurat under ballerne til lidt under knæene.”

“Fordærvets sommer”, Majbrit Høyrup, Krinoline og kedsomhed, SFC

Jeg forestiller mig, hvordan du forventningsfuld har taget damptoget fra en af vores grænsebyer, og har moret dig over at skulle skifte dine klæder for at leve op til vores forestillinger om anstændighed. En påklæder har hjulpet dig med at knappe dine benklæder og med at binde din kravat. Din elektronik er blevet taget fra dig og lagt på en hylde i toldstationen, nydeligt og omhyggeligt pakket ind i silkepapir. Hvis du har brug for hjælpemidler til dine eventuelle handicaps, har du måttet låne vores. Du får nok et stort og smukt ciseleret hørerør til at afhjælpe din tunghørhed. Vantro har du lagt det til øret og opdaget, at det er lige så godt som den lille, næsten usynlige knop bag øret, som du plejer at bruge. Vi skjuler ikke vores legemlige skavanker, som I gør. De giver blot endnu en mulighed for at smykke sig.

“Büchsflint“, A. Silvestri, Ord fra forfattersaunaen, Ord fra forfattersaunaen

“Vi starter først klokken halv elleve, så drengene har haft tid til at tage benene på nakken. De skal jo lige forstå, at de har besudlet vores døtre, og nu bliver nødt til at tage konsekvenserne af deres handlinger. For mange af de unge kommer det som en overraskelse, og for et par måneder siden fandt vi faktisk misdæderen på hans hjemmeadresse. Hans forældre anede ikke hvad han havde gjort, men da vi fortalte det, leverede de ham selv til os. Som hans far sagde: Når han er så dum, så fortjener han alt hvad I gør ved ham,” siger Kalle, og tager imod den cigaret, Helmuth rækker ham. ”Men de fleste er kvikke, forstår hvad det handler om, og giver os en god jagt. Det er som om de fatter essensen af det hele, hvis du ved hvad jeg mener?”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s