Overnaturligheds-spiser

Teaser for Sjælesluger, Gail Carriger.

Alexia er født uden sjæl, men hendes parasol af messing og hendes hattenål af træ bidrager også til, at den uopdragne vampyr dør. En bekymret varulv lover, at den unge dames navn ikke vil komme frem i pressen. Den slags er vigtigt i London. Nå ja, og så er der også et par monokulære krydsforstørrende linser med spektralmodifikator, også kaldet kikler. Sådan, ligesom store briller.

Dronning Victoria regerer. Bl.a. over de vampyrer og varulve, der blev opdaget under renæssancen. Såsom lord Akeldama, vampyr med løse håndled og lyserøde slips. Det er vigtigt at holde på formerne i denne verden, men Alexia kan ikke slå sig til tåls med, at hendes eneste job er at blive gift. Ikke i en verden med spændende dampdrevne luftskibe, eller en harmonisk auditiv resonansforstyrrer, eller det nye stof kloroform, eller videnskabelige studier af vampyrer og varulve. Der er altid overskud til at stoppe og snuse til de dampdrevne maskiner. (Var det Babbages differensmaskine derhenne?)

Det er knapt så behageligt at rende på en mekanisk mand fyldt med blod. Eller folk, der synes vampyrer og varulve godt må udsættes for racisme, og medicinske forsøg, og folkemord.

Fra 13 år. Oversat af Sarah Feddersen Thomsen. 3 bind.

Oprindeligt lærte jeg den her serie at kende i den her artikel: “Blameless”, or “How To Design A Cover in 1:55 seconds”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s