Algoritmer gør livet bedre

Jeg kom til at læse “Better Living Through Algorithms”, Naomi Kritzer. Og jeg kom til at tænke, her har vi endnu et bud på et quick fix! Spoilers.

En app breder sig stille og roligt. Brugerne er rigtig glade for den. Og umiddelbart kan den også noget godt. Målet er at gøre folk lykkeligere.

Fortælleren vil gerne blive bedre til at male og tegne. App’en kan skubbe på. Måske skulle du øve dig lidt om morgenen, i stedet for at glo på Twitter? Måske skulle du tage bussen i stedet for bilen, og så kan du spare penge og derfor få råd til pensler og maling?

Umiddelbart er det her godt. Brugerne får det faktisk bedre. Det er rart at have et forum, hvor nogen roser en for ens første akvarel-billede. For den sags skyld er det også rart at hjælpe hinanden. At man ringer til en anden med morgenvækning, når mobilens ding ikke helt er nok.

Der viser sig et par problemer. Det ene er, at andre mennesker kommer ret langt ind i ens privatliv. Gode råd om påklædning kommer fra et andet menneske, der faktisk har set ens klædeskab. Det andet er, at firmaer finder ud af at bruge systemet til at finde kunder.

Var det bare en dårlig idé? Eller kan den her app repareres?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s