Reform af jobcenteret?

Jamen halløj! Der har været en dokumentar om jobcentre! Og nu har politikerne alle mulige gode idéer til, hvad der skal gøres. Lad os se på dem.

“Det skal ikke længere være muligt at blive ved med at teste for arbejdsevne, hvis den er omkring 1 time om ugen. Giv i en fart folk valget mellem fleksjob og pension, så vi kan komme videre.” (Min formulering.) Ja, der er noget her. Den kan jeg godt lide.

“Vi er nødt til at rydde ud og tænke beskæftigelsesindsatsen over for de svageste borgere på en helt anden måde.” Det ved jeg nu ikke. Jeg tror, mindre kan gøre det. Flere små ændringer, og en hurtig implementering.

“Derudover skal der ses på, hvor lang tid borgerne er tilknyttet centrene.” Ja. Der skal sættes en grænse for, hvor lang tid en afklaring tager. Og man skal ikke bare kunne forlænge og forlænge.

Mjo. Men jeg synes, der mangler noget.

  • Kommunerne fattes penge. Sørg for, at den enkelte kommune ikke må spare på antallet af pensioner af økonomiske årsager.
  • Hvis man i en periode er i behandling. Hvis man fx har brækket noget, og nu først skal gro sammen, og siden i genoptræning. Og det tager 10 måneder. Så skal man ikke på jobcenteret i den periode. De kan alligevel ikke hjælpe. Tilsvarende, hvis ens læge ordinerer absolut ro i 1/2 år, så betyder det også ro fra jobcentret. Hvis der er behov for at kontrollere, om lægen er “for flink”, så gør det uden borgerens indblanding. I det hele taget, lægeerklæringer og lignende skal respekteres.
  • Det ville være lækkert, hvis sagsbehandlerne var socialrådgivere. Og hvis de i højere grad fik lov til at bruge deres kompetencer.
  • Hold nu op med at komme med nye love hele tiden. Man kunne måske endda forenkle noget af det eksisterende. Langsomt.
  • Hvis der efter alt det stadig var problemer med deciderede lovbrud? Så skulle der være konsekvenser. Beslutningstagerne skulle fyres og sortlistes. Kommunen skulle betale bøde eller erstatning.

Min fornemmelse er, at specielt det med pengene kniber. Søde venner. Hvis I kan vedtage, at kommunerne skal administrere de forskellige former for forsørgelse. Så kan I også sørge for, at de har pengene til det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s