Lidt til dig og lidt til mig

Jeg er i gang med at læse en masse Tiptree. Nogen gange er det det helt rigtige forfatterskab. Og så falder man over “Time-Sharing Angel”. En kvinde bliver meget forskrækket over det her med overbefolkning og slynger et ønske ud i universet. Kan folk ikke bare holde op med at få så mange børn! Nogen hører ønsket og opfylder det, eller næsten.

Så, i alle søskendeflokke “falder alle i søvn”, bortset fra den yngste. Det er ikke helt tydeligt, men det gælder vist alle aldre.

Det her er praktisk, fordi rigtig mange mennesker nu med fordel kan stables i gæsteværelset. De fylder mindre, og de bruger færre ressourcer. Men er det nu retfærdigt?

Så resultatet er, hvis der nu er 2 børn, så er det ene barn vågent, fx januar-juni og det andet juli-december. De bliver hver især en normal alder, men er dobbelt så lang tid om det. Og så har vi jo et quick fix! Folk bliver tilskyndet til ikke at få 26 børn. Færre huse! Mere skov! Yes!

Der er så lige en ekstra krølle. Hovedpersonen kommer i tvivl.

Og der tror jeg, hun har regnet forkert. Hvis nu verdens befolkning er 6 milliarder. Og mindst halvdelen sover. Så betyder det ikke så meget, at alle i praksis lever dobbelt så længe. Målet er, at hver familie får 2 børn, og det kan de jo bare blive ved med.

Der kommer til at ske noget pudsigt, fordi der bliver flere oldeforældre. Men det er det hele. Færre vågne i hver generation, men flere samtidige generationer.

Eller hvad?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s