Hugo-finalister, noveller

Skal vi da ikke lige tage et kig på 3 af de Hugo-relevante noveller?

“Little Free Library” by Naomi Kritzer (Tor.com). Fortælleren bygger sådan et fuglehus, der er beregnet på, at folk kan bytte bøger. Læg en, tag en. Der sker lynhurtigt det, at en af “lånerne” gør tingene på en usædvanlig måde. – Den her historie er sød. Men ikke totalt banebrydende. ** Jeg tør godt kalde den sf.

“The Mermaid Astronaut” by Yoon Ha Lee (Beneath Ceaseless Skies, February 2020). Lige den her planet er befolket af havfolk. De fleste hygger sig. Men en af dem drømmer om at rejse mellem stjernerne. Og det gør hun så. Efter hun har lavet sin hale om til ben. – Toner af H.C. Andersen. Fin historie, men det er ikke et rigtigt eventyr, så det passer mig ikke så godt, at tingene bare falder på plads for hovedpersonen. Hey, der er et rumskib. Hey, de vil godt tage hende med. Osv. ** Sf med en dråbe fantasy.

“Metal Like Blood in the Dark” by T. Kingfisher (Uncanny Magazine, September/October 2020). Okay, så ham her byggede 2 robotter, der bl.a. kunne bygge sig selv om. Til gengæld ved de intet om at lyve og sådan noget. Da manden er nødt til at rejse væk et stykke tid, må de lære noget om Livets Barske Realiteter. – Jeg kan ikke rigtig lide begyndelsen. Hvorfor har han ikke bare lært dem alt? Men ellers fin og lidt hjerteskærende. ** Sf.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s