Niels Klim-nyt, oktober

Kampagner. Defineret som: En eller flere personer går ud og opfordrer andre til at nominere eller stemme på en bestemt måde. (Typisk: En forfatter bliver nomineret og siger “stem på mig”.) Hvad synes du om kampagner? Bør de bekæmpes? Kan man overhovedet det? Deltag i debatten, her eller på Facebook.

Føl søges stadigvæk. Det er rigtig godt at komme og være med nu, hvor jeg sætter værker på listen regelmæssigt, så man kan studere den del af sagen.

Der er 59 værker på listen. Og der er masser at undersøge endnu. Så det ser ud til at blive endnu et glimrende år, hvis man kan lide at læse science fiction på dansk.

Der blev optaget et par relevante videoer på Fantasticon. Den ene kommer her. Kig med og hør lidt om et par nominerede forfattere.

2 thoughts on “Niels Klim-nyt, oktober

  1. “Jeg håber fandme’ der bliver redigeret i det hér, inden det bliver lagt ud, noget som helst sted!”
    Alt det hér “Meet-room” (“meatroom with a towel”) og “Zoom-meeting” er (fandme’) lidt op ad bakke, i forhold til at mødes “i flæsket”. 3 udaf 5 “undervisningsssessions” på UCL foregår online (hvilket så bliver kaldt “virtuelt”; smart skal det være). Og det skaber flere problemer end det løser.
    Nå! Anyways & hvad jeg ville sige: – Hver gang jeg hører Niels Dalgaards stemme, bliver jeg ført ud på en tidsrejse tilbage til nogle møder i Suhmsgade, hvor jeg deltog. Det var denne på en gang rolige og entusiastiske stemme; dette akademiske, men på ingen måde bedrevidende, overlæg – den genuine interesse og entusiasme – der overbeviste en (meget ung) Henning Andersen om, at han ikke bare var ude i noget fjolleri, fordi han var dybt grebet af science fiction. Der var voksne, der havde det på samme måde.
    Alting udligner sig, og Dalgaard er kun seks år ældre end jeg – men i 1986, i Suhmsgade, var det bekræftende, opmuntrende og “lige i skabet”.
    Meget tid og vand er rendt i åen, siden da. Men jeg får stadig tidsrejse-suset, når jeg hører Niels Dalgaard. Det er sgu ret okay – og en mere opmuntrende følelse, end den man får når forbindelsen over wifieen eller indernettet ryger ad singulariteten til 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s