Ferie, dag 7

Hvor vi trampede rundt på Hill Of Tara, spiste frokost, så killinger, besøgte Newgrange og spiste pizza.

Hill of Tara

Vi kom udenfor Dublin via en bustur med Newgrange Tours. Det er dem, Newgrange selv anbefaler til formålet. På vejen blev vi sat lidt ind i, hvordan Dublin er opbygget, bl.a. med fokus på religion, kirker osv. Men ellers var dagens første højdepunkt Hill of Tara, der udmærker sig ved at være gammel. Det er svært at få overblik over i øjenhøjde, så her er noget fra en informationstavle.

20190821_113945_lille.jpg

Kæresten fandt også et par motiver.

Frokost

Frokosten blev praktisk nok indtaget meget tæt på Newgrange. I bussen fik vi anbefalet stedets banoffee (banan + toffee), så det skulle jo prøves. Kæresten forevigede det.

IMG_3833_lille

Killinger

Sammesteds var der en petting zoo. Ordet “killinger” blev nævnt, og så var jeg afsted.

Kæresten opdagede også et par andre ting. Vi sprang begge psykokaninerne over.

Newgrange

Og så var vi der. For mig var det 23 år siden sidst. Hvilket var rigeligt. Jeg kunne ikke huske detaljerne. Første indtryk den her gang var, at det regnede.

20190821_143056

Kæresten dokumenterede lidt af processen.

Og så måtte vi desværre ikke fotografere selve kammeret. Men det var underfuldt at få simuleret, hvordan lyset falder til vintersolhverv om morgenen. Og det var dejligt at komme gennem den smalle gang, sidelæns og i knæ, både ud og ind. – Så var der igen lidt ventetid. Og så en lille bus. Og så en lille gåtur. Kærestens billede.

IMG_3843

Håret er stadig i udu efter at have haft lavt til loftet. På den her lille tur passerede vi i øvrigt det center, der nok normalt forsyner turister med blyantspidsere, der er formet som Newgrange, men som altså aktuelt var under ombygning.

Gåturen endte ved en p-plads, hvor bussen var! Og hvor man kunne købe lidt mad og noget.

20190821_151828

Og så gik turen egentlig bare tilbage til Dublin. Sidste chance for at få et glimt af guide + chauffør. Og kæresten opdagede en passende udsmykket lastvogn.

Milano, pizza

Milano havde virket før. Så den her gang skulle vi prøve deres tynde pizza. Barbacoa (Smoky, spicy and full-flavoured: pulled Barbacoa beef, spicy chipotle salsa, garlic oil, mozzarella, and tomato, finished with fresh tomato, red onion and fresh coriander).

20190821_192934

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s