Binti 3: Nattemaskeraden

Anmeldelse af The Night Masquerade (Binti #3), af Nnedi Okorafor.

Skitse: Her er noget, vi allerede ved om Binti: Hun kender til 2 folk, khoush (mennesker) og medusaer, der kriges. Og det er meget svært at forene hendes nye og gamle hjem. Det her kapitel starter med, at hun lærer en ny måde at kommunikere på, og bliver overvældet. Kan hun stadig stole på sine sanser? Fik hun en besked fra sin far, om at familien var i livsfare? Og hvorfor ser hun pludselig, hvordan hendes type nano i sin tid blev introduceret til en lille gruppe mennesker?

Er det science fiction? Nemlig. Vi får oveni købet forklaret noget i del 2, der lignede spøgelser.

Temaer: Ret pludseligt er khoush igen årsag til død. Angiveligt fordi hun tog sin bedste ven, Okwu, en medusa, med hjem.

Hendes speciale er at skabe harmoni. Men hun vælger nogle seje opgaver. På den ene side khoush/medusa, der nærmest har glemt, hvorfor de fører krig. På den anden side hendes familie og stamme, der synes, hun har svigtet traditionerne og sin pligt. Måske giver hun dem lidt ret? Måske har hun også brug for lidt harmoni med sig selv?

Er hun i stykker? Eller er hun speciel, forandring inkarneret, forandret?

Og så lige et citat:

“It’s all mathematics,” I said. I don’t know where the words came from or why I said them. Mwinyi was staring at me, his mouth agape. “Life, the universe, everything.”

Er det godt? Jeg har et enkelt punkt. Jeg elsker matematik. Binti gør også, og hun kan meditere via ligninger. Og jeg fatter ikke, hvordan det fungerer. – Ellers er jeg bare tilfreds. Der er stadig en fornemmelse af, at jeg kommer dybere ind i Binti-universet, at tidligere spor nu fører til forklaringer.

Note: Kortromanen er nomineret til en Hugo. Jeg vil gætte på, det her ikke er slutningen på historien, og det hele bliver jo nomineret, så jeg skal læse med fremover også. Indtil da, her er mine anmeldelser af del 1 og 2.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s