Hobbit-doku

Der ligger noget spændende på Youtube.

Her har du første afsnit. Men der er et par stykker til.

Det første afsnit gør noget, masser af andre også gør. Hvorfor virker trilogien om hobbitten ikke, sammen med masser af klip, der illustrerer problemerne.

Men i slutningen af første afsnit sker der noget nyt. Værten tager faktisk til New Zealand. I første omgang for at interviewe en (skuespiller der spillede) dværg. Der er nemlig masser at sige om at have en rolle, der langsomt bliver mindre, fordi store selskaber ændrer filmenes fokus, klipper lidt her, klistrer lidt derovre.

Siden bliver feltet udvidet. Film-trilogien involverede regeringen, fagforeninger og meget andet godtfolk, og rigtig mange af de ansatte føler sig snydt.

Jeg tror, det her er lavet af en amatør, en fan. Men niveauet er professionelt. Og rigtig spændende.

Note: Dokumentaren er nomineret til en Hugo.

2 thoughts on “Hobbit-doku

  1. Jeg har i lang tid prøvet, at gøre mig fri af “konspirations-teorier” vedr. politiske beslutningers ødelæggende virkning på i forvejen udsatte mennesker, under henvisning til, at disse beslutninger er resultatet af dårligt overblik og dårlige råd og vejledninger – altså en embedsmandsagtig (u)ansvarlighed. – Jeg får mere og mere svært ved at fastholde det perspektiv …

    Faktisk kendte jeg godt til det komplicerede forhold mellem filmselskaber, regeringer og fagforeninger, ifbm “The Hobbit” (og startede det ikke allerede under indspilningen af “The Return Of The King”?). Og jeg har da heller aldrig haft nogen speciel tiltro den den etiske “conduct” hos de dyre drenge på de helt stor filmselskaber – måske heller ikke på de mindre (Hej Zentropa). Det ligger (jo) derfor lige for, at give Lindsay og “Oin” aldeles ret – “sådan er kapitalismen” – men det er måske ikke så iorden at holde Peter Jackson ansvarlig, til trods for hans forblommede udtalelser. Jackson er (også) en lille lus mellem to klør (jojo, jeg ved godt han tjener udmærket)!

    Men – og som dokumentaren adresserer – er det et enormt problem, at filmatiseringer af klassiske tekster, skal følge “The Hollywood-way”, hvilken kan identificeres som: “Kinder, Kirche, Küche”, skomar’ bliv ved din læst, hjemme er bedst, vær glad for hvad du har! Speakeren kommer og trøster!

    Var det ikke Marx, der ymtede noget om “opium for folket”? Den nye kirke er biografsalen eller husalteret!

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s