Denne liste er ikke en liste

For et par år siden var Hugo-prisen plaget af lister fra Sad & Rabid Puppies. I år er Nebula-prisen ramt af en liste, der relateres til navnet 20booksto50k. Suk.

Listen går tilbage til en, der bare gerne ville lave en liste med anbefalinger. Temaet er indie-bøger, altså selvudgivne bøger.

(Det er siden blevet bemærket, at listen fremhæver en bestemt gruppe lige lovlig meget og ikke bare er uskyldige anbefalinger.)

Siden har en anden, småhemmelig gruppe kapret listen. Der bliver der gjort meget ud af at sige, at der ikke skal så mange nomineringer til for at få en sikker plads på stemmesedlen. I nogle tilfælde er 10 nok.

Da stemmesedlen blev offentliggjort og man kunne sammenligne den med den nu knapt så hemmelige liste, så viste der sig at være 6 overlap, fordelt på 4 kategorier. Jeg er specielt interesseret i novellerne, der har 2 hits.

Påstanden er i øvrigt, at “de heldige” ser ud til at være militær sf eller noget i den retning + space opera. Noget Nebula ellers ikke plejer at have med.

I Puppy-dagene skete det bl.a., at forfattere trak deres værker, da de opdagede, at de nok var kommet ind via en liste. Et par af dem har et pinefuldt deja vu nu.

3 af mine kilder, der indeholder links til en masse meget mere:

The Nebulas & 20booksto50, not-a-nudge-nudge-slate – Camestros Felapton

Annie Bellet Criticizes 20Booksto50K Slate and Members of the Group Respond | File 770

It’s worth talking about LMBPN publishing when talking about the Nebula nominees

One thought on “Denne liste er ikke en liste

  1. Pingback: Budbringer | Stuff from ommadawn.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s