Kridtmanden

Teaser for Ritmatikeren, Brandon Sanderson.

Joel er 15 år. Han er smart og meget interesseret i ritmatik, men må ikke studere det. Alligevel kan han ikke holde sig væk og overværer derfor duellen mellem professor Fitch og Nalizar, der lige er kommet fra fronten i Nebrask og kampen mod de vilde kridtlinger.

Vi er i 1908, i Amerikas Forenede Øer, på Armedius Akademi. Magi dyrkes via cirkler og linjer af kridt, ja, selv små væsner af kridt, kaldet kridtlinger.

Vi hører en lille smule om resten af verden: JoSeun-riget (ledet af asiater), Frankrig, España. Men Øerne er vigtige, fordi ritmatik blev opdaget og udviklet her.

Til dagligt ser man ofte tandhjul og fjedre bag glas, i fjederlygter, -heste, -krabber (der slår græs) og -tog, omend der også stadig er hestevogne og olielamper rundt omkring. Selv dollarmønter kan trækkes op.

Kvinder har flere og flere jobs. Der er stærke kræfter for, at man bør lære udlændingene omkring sig at kende. (De vilde kridtlinger har fordrevet indianerne.) Hvis man er rig eller ritmatiker, er man ligesom mere værd.

Religion er en faktor i ritmatik. Normalt bliver man valgt til jobbet som 8-årig ved en ceremoni i kirken. Joel blev ikke valgt, men tænker over faget alligevel. Såsom: Hvorfor handler så meget ritmatik om kamp?

Unge ritmatikere forsvinder, og Joel og hans klassekammerat Melody bliver involveret i eftersøgningen.

Fra 12 år. Oversat af Nanna Lysgaard Elmkjær.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s