Pulsapparatet

Teaser for Det mekaniske hjerte, Peter Bunzl.

I London er det 1896. Loven siger: mennesker frem for mekanik. Alligevel vælger John et øjeblik at slå autopiloten til og sætte den talende, mekaniske ræv Malkin i redningskapslen, så Malkin kan bære en besked videre til hans 13-årige datter Lily. (Malkin bærer også sin nøgle, så han kan blive trukket op.) John fortsætter alene i luftskibet Guldsmeden, der bliver forfulgt og harpuneret.

På et akademi for unge damer forsøger Lily at bruge mere tid på at læse om Vampyren Varney og Luftens Pirater (hun vil selv være luftpirat en dag) og mindre tid på at få den perfekte kropsholdning. Det er vigtigt at læse og at tænke og at hjælpe den mekaniske stuepige, når hun kommer i knibe. Desværre fører sådanne unoder til problemer for Lily.

På dronning Victorias tid er der damprifler, dampvogne, dampdiligence, aeronauter og zeppelinere. Og så er der mekanoider. Og der er hybrider – fx et menneske med et mekanisk hjerte. Det er slet ikke så dumt at være en urmagers lærling i den situation, så stakkels beskudte Malkin kan blive repareret.

Fra 11 år. Oversat af John Lysmand.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s