Tandhjulscomputeren

Teaser for “Som et urværk” af Flemming R.P. Rasch, Som et urværk.

Året er 2015. Forsvarets missiler har urværk. Leonard Nimoy spillede med i Sea Trek. Der har været drama på C. F. Richs Vej: “Julie Thomsen, typograf på en eller anden lokal avis, var blevet anholdt efter at hendes mand, Arthur Thomsen, fuldmægtig i sundhedsministeriet, var fundet død.” Fortælleren har indkodet sagens akter og skal nu fortælle retten, at det er gjort korrekt.

“Nogle forfattere har skrevet fantasifulde fortællinger, hvori en teknologi baseret på radiorør kunne udføre de samme ting. Denne såkaldte radiopunk-genre er ganske populær i visse kredse.” Men her kører vi altså på tandhjul. “Et moderne hulkort kan rumme teksten for en hel roman!” Naturligvis forsker fortælleren videre, da det bliver antydet, at fru Thomsens id-kort kan være blevet kopieret. Og naturligvis stirrer han pludselig ned i løbet på en fjeder-pistol. I sidste ende kommer det hele an på, hvad der er indkodet og hvad den analytiske maskine beslutter på det grundlag, helt perfekt, uden at blande menneskelige svagheder ind i sine procedurer. Får fru Thomsen en behandlingsdom?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s