Mad, husly og sundhed

Der har lige været valg. Hvad ville jeg ønske, kandidaterne havde sagt? Hvordan ville jeg selv formulere et partiprogram?

Den korte version er: mad, husly og sundhed til alle.

Uanset om man er barn, studerende, nybagt forælder, ældre, syg, handicappet, arbejdsløs, flygtning eller på anden vis i en gruppe, der ikke lige tager et job, finder en lejlighed og køber noget mad, så skal man have mad og husly. Heldigvis er der støtteordninger på plads til de fleste grupper. Bliver alle mætte, varme og tørre? Det lyder, som om det kniber for nogle grupper. Det må vi have fikset.

Nogle grupper er svære at hjælpe. Nogle kan bare ikke det der med selv at betale huslejen. Nogle har brug for at sove under åben himmel hver nat, vågne et nyt sted hver morgen. Så må ordningerne se lidt anderledes ud, men de skal stadig være der.

De stærke hjælper de svage. Så enkelt er det. Selvom stat og kommune administrerer det, selvom de stærke ikke længere kender de svage personligt, så gør vi det alligevel. Mennesker passer på hinanden. Sådan er vi bygget.

Og hold så op med den evige kontrol. Her er pengene, no questions asked. Jeg er ligeglad med, om du også tjener penge selv. Det er meget lettere og billigere bare at give til alle.

Jamen, hvad med den dovne kontanthjælpsmodtager? Nix. Find en anden måde at motivere ham/hende på.

Alt hvad der har med sundhed at gøre, læge, sygehus, medicin, tandlæge, psykiater, psykolog, bør være gratis. Igen, den sunde hjælper den syge.

En del af sundhed er, at have noget passende at tage sig til. Skole, studier, job. Der er mange muligheder. Igen, nogle kan finde ud af alt det der selv, nogle skal have lidt eller meget hjælp.

De fleste af os har også brug for at være sammen med andre mennesker for rigtig at fungere. Nogle kan selv, nogle …

Det kunne være så enkelt. Og ja, vi skal også snakke om kunst og litteratur, sex og vold på tv, korruption og alt det andet, et samfund skal have styr på. Kan vi ikke bare godt sikre, at alle går mætte i en rar seng, før vi fikser resten?

Hvordan kan du overhovedet sove om natten, når du kan hjælpe en bror eller søster, men i stedet får bil nr. 3, eller et større gyldent håndtryk?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s