Vi byggede den her by

Anmeldelse af “We Built This City” (gratis), af Marie Vibbert.

Clarkesworld

Skitse: Det er lidt sjovt, lidt spændende. Men i bund og grund er det bare et job. Hvis den her kuppelby i Venus’ atmosfære skal blive hængende, så skal vinduerne pudses og lappes hver dag. Der går rygter om, at nogle af vinduespudserne skal fyres, men det kan jo ikke passe. Vel? Samtidig er fortællerens mor skuffet over, at den intelligente datter “bare” vil have et fysisk krævende job.

Er det science fiction? Ja.

Temaer: Det deprimerende i, at der ikke er jobs nok, at der ikke er penge nok, at alle er bange for at miste deres jobs, og at nogen tror, at der altid er mulighed for at effektivisere lidt mere, finde nogen, der ikke kræver så meget løn. Måske er strejke løsningen? Det hjælper ikke, at byen er fyldt med flygtninge fra andre byer, der er værre?

Er det godt? Både og. Endnu en historie, der i den grad handler om nutiden. **

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s