Saltprinsen og havhandlen

Anmeldelse af “The Prince of Salt and the Ocean’s Bargain” (gratis), af Natalia Theodoridou.

uncanny

Skitse: En lille dråbe havvand bliver levende og får lov til at gå på land, i en krop. I starten er det hele meget nyt. Sult er vel bare den måde, en krop føles? Heldigvis kommer Marietta forbi, og hjemme hos hende er der nye ting at opdage, inklusive hinandens kroppe og arbejdsmarkedet. I øvrigt er det her en historie, der bliver fortalt til et barn, tror jeg nok.

Er det science fiction? Nej. Noget fantasy, eventyr, noget.

Temaer: Af saltvand er du kommet … Så det bedste job er noget med at inddampe salt. Masser af salt. Nok til at rigdomme, kongedømmer, krig og den slags følger med. Men der er også Gustavo, der egentlig kom for at købe salt, men ender med at blive del af den her throuple. Ja, der er kærlighed. Og offervilje er påkrævet.

Er det godt? Der er noget guf her. Jeg kan godt lide, at slutningen roder rundt i: Hvad er det, vi vil have, og er det en god ting, at vi får det? Men jeg er også træt af noget her. Måske simpelthen eventyr. **

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s