Thomasina har 3 liv

Jeg anede ikke, den her film eksisterede. Men det er mildest talt fixet nu. I den anledning har jeg et par tanker om The Three Lives of Thomasina. (Gratis på YouTube.) Spoilers!

Et af de helt store temaer i filmen er tro. Det meste af tiden specifikt kristen tro. Lad mig se.

  • Vi har far, Andrew. Han er enkemand, og i den forbindelse besluttede han, at konens dødsfald ikke er foreneligt med eksistensen af Gud. Hmf.
  • Hans datter, Mary, beder aftenbøn.
  • Hans ven, Angus, er præst. Han kan finde på at foreslå, at man måske burde bede til Gud og sådan noget.
  • Hans kone in spe, Lori, tror på Gud. På trods af at hun mistede sine forældre. Så har hun også et godt forhold til dyr. Hun passer godt på dem, plejer dem, giver dem mad og husly. De bider hende aldrig. Og der kommer jeg lidt i tvivl. Det bliver afvist, at hun er en heks. Men er hun en engel? Eller udfører hun små mirakler? Det får vi ikke rigtig et svar på.
  • Marys kat, Thomasina, lægger navn til filmen. Hun havner på et tidspunkt under nogen kasser og ligger der nogen timer. Bagefter er hun “stiv i det”. Andrew kalder det stivkrampe og har bare fokus på, at de andre dyr i dyrlægeklinikken ikke må blive smittet, så ud med katten. Hvad skete der egentlig her? Havde Thomasina faktisk stivkrampe, fordi et sygt dyr bed hende? Eller er der brækkede knogler fra de der kasser? Eller har det bare været koldt under kasserne, så hun skal have varmen igen? Andrew beskrev hende som død. Af naturlige årsager? Eller måske en aflivning med en sprøjte? Eller drukning? Thomasina oplever et møde med en kattegud. Døde hun virkelig og blev sendt tilbage til livet? Lori plejede Thomasina et stykke tid. Plejede hvordan? Er der overhovedet noget særligt ved Thomasinas liv, har hun overhovedet været død? Eller omvendt, er hendes eget møde med en gud en del af temaet om tro?
  • Til allersidst er det meget vigtigt, at Andrew gør noget bestemt for at redde Marys liv. Altså, gør sådan og sådan, fordi så vil Gud belønne det sådan. Hm. Lori lyder som om, hun har en dyb indsigt i den slags. Hm?

Jeg ved ikke rigtig. Tydeligvis er tro et vigtigt element. Men jeg synes ikke helt, trådene smelter sammen på en god måde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s