Mærkelig i 30’erne?

Lige pludselig skal vi snakke om nogen weird noveller! Og 30’erne fylder, men retfærdigvis er der også både yngre og ældre historier. I hvert fald i den bog, der bliver taget udgangspunkt i. Og her er selve mødet, onsdag 7/4. Lad os opleve mærkelige ting, der langsomt kommer tættere på.

C.L. Moore: “The Tree of Life”. Det er ham fra “Shambleu”! Og han kan stadig ikke stå for de smukke kvinder. Eller noget. Han er på Mars og bliver lokket via en underlig indgang (skyggen af et træ?) til et underligt land. Samtale med kvinden er også underlig og kræver øjenkontakt. (I gamle dage var marsboerne i øvrigt vildt seje.) Før vi er færdige, er vi gledet over til underlig & frygtindgydende & afskyelig. Og sensuel … Hvad er det med det træ? “Reaching down…”

Henry Kuttner: “The Salem Horror”. Måske er der rotter. Måske er huset hjemsøgt. Beboeren finder et hemmeligt værelse i kælderen. Det var nok heksens. Men nu er det et godt arbejdsværelse, fredfyldt. (Spark i retning af polakker.) En gæst mener ganske bestemt, at afdøde heks benytter sig af, at det gamle værelse nu bliver brugt igen. Så kan hun nemlig endelig blive levende igen!

August Derleth: “The Disc Recorder”. Her er en gåde. Hvad gør folk, når man siger: “Gå ikke ind i det der værelse!” Nemlig. Giv dig selv et point. Derefter bliver fyren begejstret, da han opdager “pladeoptageren”. Den må lånes! Han bliver knap så begejstret, da den på uforklarlig vis larmer om natten.

Nelson S. Bond: “Where Are You Mr. Biggs”. Tag til Uranus, nu, skynd dig! Nemmere sagt end gjort. Heldigvis er rumskibet udstyret med en hastighedsforstærker. Wheee! Der er gamle U-tøsen jo. Og tilbage igen. Wheee! Og det er så der, vi opdager, at kursen ikke tog højde for, at Jupiter kunne komme i vejen. Ups. Løsningen er bemærkelsesværdig. – Sjov, og sf, omend videnskaben ikke rigtig holder.

G.G. Pendarves: “The Werewolf of Sahara”. En ekspedition med 3 medlemmer kan ikke rigtig komme videre. Det er nok fordi de indfødte kan mærke, at der er noget galt med den ene, Gunnar fra Island. Det er også mærkeligt, at han ikke vil indrømme, at han har arbejdet for en araber. – I øvrigt er både arabere og kvinder utilregnelige.

Flere sjove historier med rumskibe, tak!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s