Klokkeskaberen i Filigrangade

Teaser for Urmageren i Filigree Street, Natasha Pulley.

I London i 1883 arbejder (Na)Thaniel i indenrigsministeriets telegrafidepartement. Der indløber en bombetrussel fra (irske) Clan na Gael mod alle offentlige bygninger, 6 måneder senere. Samme aften finder Thaniel et guldlommeur hjemme hos sig selv.

Lommeuret lader sig ikke stampe: Sådan et ur, der kan pist forsvinde, er ikke noget værd. I stedet havner han hos urmageren Mori (japansk), der genkender uret som sit eget. Det har selvoptrækkende fjedre, og det ved, hvor man er henne. Han har også dampdrevet og optrukket legetøj. Noget af det kontrolleres med randomiserede tandhjul, styret af roterende magneter. Lidt mere underlig er hans dagbog om fremtiden. Og hans vejrkontrol.

I Oxford er Grace nødt til at klæde sig som en mand, for at kunne gå alene på biblioteket og læse om æter-forskningen. Kampen for kvinders stemmeret interesserer hende ikke rigtig, men hun lader sig alligevel slæbe med til møde af Matsumoto (japansk). Egentlig vil hun hellere finde ud af, hvordan hun kan få fingre i sin medgift (potentielt et laboratorium), uden at blive gift.

Et sted i London er Gilbert og Sullivan i gang med at skrive Mikado. Det indebærer at snakke med japserne, uden dog at føle sig forpligtet til at ramme kulturen specielt nøjagtigt.

Er det muligt i dette London at leve homoseksuelt?

Oversat af Rebekka Hjelholt Svendsen.

Obs: Michelson–Morley experiment.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s