Forvandlingsapparatet

Teaser for Transformationsmaskinen, Nikolaj Johansen.

Argone de Bellegarde ejer en riffel, der kan tage 24 patroner. Eamonn ó Braonáin er præst. De bor i “Guds eget land”. Lige i dag skrifter Argone, da kirken bliver angrebet af metalliske monstre med hele udstyret: arme, ben, tandhjul, dampmaskine og hoved med øjenhuler og mund.

Kort efter møder vi også Finnegan, Argones opfinderven, Lewis og Rosheen, Lewis’ skeptiske og sværdbevæbnede søster. Argone har meldt sig ud af aristokratiet og skrevet en uafhængighedserklæring, der kræver frihed for Occitanien (i Sydfrankrig), eller Eire Nua, som kolonimagten Eire kalder området. Selvom de indfødte bønder bliver gjort arbejdsløse af industrien, undertrykt og til tider skudt, er de ikke nødvendigvis lige så ivrige efter frihed. Og Argone har endda antaget et occitansk navn.

Heste, lokomotiver og luftskibe bevæger sig. Men maskinerne er et nyt og farligt element, der løbende må undersøges. Hvorfor opfører de sig, som om de er levende? Finnegan bidrager til flokkens overlevelse med en mobil riffelmaskine, dampdrevet, selvladende og med 10 løb, og en riffel, der skyder med damp. Det gør ikke kampen lettere, at en dingdong prøver at fremskynde dommedag.

Fra 12 år. 2 bind.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s