Det fjederdrevne luftskib

Teaser for “Biografiske noter til ‘En afhandling om kausalitetens natur (med luftfartøjer)’ af Benjamin Rosenbaum” af Benjamin Rosenbaum, Start uret.

Fortælleren (der også var forfatter) var pr. luftskib på vej hjem fra Plausfab-Wisconsin (hvor alle læste plausibel-fabel). Livvagterne for Rajajen bar sabler og nålekastere. Der var bestilt en historie om en verden uden zeppelinere, en skyggehistorie, og Visdomsmyrerne måtte jævnligt smage på kladden. Rajahen kommenterede på en skitse: ”Din idé smager af demokritisk materialisme – som om verdens begivenheder udelukkende blev skabt af lineær årsag og virkning, den simpleste af de Fem Former for kausalitet.”

Østen sejrede dengang. Så vi har Visdomsmyrer og Visdomstjenere. Da Rajajen pludselig blev angrebet, kastede forfatteren sig sært nok ind i kampen. Måske fordi Israels nederlag stadig trykkede. (Templet havde ligget i ruiner i 2000 år.) Pirater sluttede sig til selskabet. Og de havde ikke bare fjedre til fremdrift, men også en damp-generator. Kaptajnen bar hjorteskind og fjer og røde fletninger og var tydeligvis en efterkommer af en vikinge-fjende, i nyere tid personligt en fjende af Texas. Og så kom et endnu større fartøj tilsyne, utvivlsomt ejet af en af Magterne – Cathay, Gabon eller den ariske Raj. – Nogle ting er konstante – pf var en smal genre. – Forfatteren skriver en historie. Eller er det omvendt?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s