Efteraber

Anmeldelse af “Mimic” (gratis), af Donald A. Wollheim.

Skitse: Som børn undgik vi primært den sære fyr, der tilsyneladende hadede kvinder.

Er det science fiction? Ja. Vi er ovre i noget kryptobiologi eller sådan noget. Der er dog også lidt horror.

Temaer: Vidste du, at nogle insekter primært overlever, fordi de ligner en anden, farlig art? Og ja, det har noget med historien at gøre.

Er det godt? Ja, hvorfor skulle verden ikke være sådan indrettet? Jeg bliver dog ikke bange af at læse den. Den har lige den rigtige længde. **

3 thoughts on “Efteraber

 1. Den er jo udgangspunktet for Guillermo Del Toros film “Mimic”. Den zoologiske term er “mimicry”, og omfatter også en jagtedderkop, der har camoufleret sig som myre – så det er ikke kun som beskyttelse, at nogle dyr efteraber andre. Nåmmen, selvom “den hvide MAND” (hm) åbenbart opdagede de amerikanske landmasser, så syns jeg måske alligevel at historien er meget god. Om det så er mere SF end freksempel Striebers “The Wolfen” (Varulvenætter) – altså, det er kryptozoologi. Men det kan (jo) også være spændende.

  Like

  • Der er da visse basale kvaliteter, ja. Men jeg synes også, der er en fornemmelse af, at den her historie er skrevet flere gange. Og jeg ved ikke, om det her var første gang.

   Tak for info!

   Like

   • Der findes en historie, der vistnok – på dansk – hedder “Møde på Prilla” (Appointment on Prilla?), der også handler om mimicry. Den er faktisk ret sød og kunne godt “genopvækkes”.

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s