Kæresten/Niels og jeg har været til Worldcon! Og nu blogger jeg om det, 14 dage forskudt.

Her den første dag handler det primært om at komme fra København til Glasgow, nogenlunde i et stykke. Hvilket nogle gange er svært.
Planen er at spise noget i retning af frokost i lufthavnen. Brunch ville være dejligt. Men det ender med en sandwich, tema morgenmad. Noget med æg.


Pga. dårlige knæ er jeg ikke ret god til at gå, og slet ikke til at stå. Så det er møgirriterende at ankomme til gaten og så ikke blive lukket ind til de sæder, der faktisk er. Vi finder et sted at sidde, men der er ikke ryglæn, og sædet er glat, så jeg skal kæmpe imod at glide på gulvet. Masser af andre står op eller sidder på deres kufferter, og vi fylder pænt op ude på en gang.
Inde i flyveren havner jeg på et lige akkurat for smalt sæde, og uden ordentlig plads til at kunne strække højre ben. Der er rigelig tid til at tænke over, hvordan fly og billetpriser er skruet sammen. Findes der overhovedet et selskab, hvor et bredt sæde (eller noget med 2 sæder) koster det samme som et smalt? Og skal man dokumentere sin egen bredde?
Flyet er ikke så stort, og der er ikke en skærm, hvor man kan følge vores geografiske fremskridt. Men ved at pille lidt ved wifi falder jeg over en hjemmeside, der har noget.

Vel nede på jorden tager vi en rutebil fra Edinburgh. Undervejs ser vi bjerge i det fjerne.

Trætte skal vi bare det sidste lille hop over til hotellet. Og her slår de hjælpsomme skotter til! Flere forskellige “hjælper” os over i den forkerte bus. Det kræver noget improvisation at ramme den rigtige reception alligevel.
Hotellet har i princippet en restaurant, og vi prøver den vist 2 gange. Den hedder noget, der lyder fransk, men menukortet svarer ikke til det. Der er vist 6 hovedretter: 3 slags burgere, mac&cheese (se nedenfor), chicken tika masala og en til. Sådan noget som 4 forretter: noget kylling, dagens suppe, hvidløgsbrød og noget. En håndfuld desserter, deriblandt sticky toffee pudding. Den her aften prøver vi mac&cheese, der faktisk er rigtig god. 2 af forretterne er udgået. Den næste gang er en hovedret udgået. Restauranten er ikke åben hver aften. Det hele er lidt sølle.

Den tilstødende bar virker lidt bedre. Vi fik vist cider derfra, og det var fint.
Det hele er det samme lokale som morgenmadsbuffet, men det er en helt anden historie.