Worldcon overrasker mig (dag 5)

Jeg iler for at være med fra morgenstunden. For så at opdage, at første punkt finder sted bag et lokale, der ikke er åbnet endnu. Jeg indsmigrer mig hos en af initiativ-tagerne, og smutter med over til et pre-fan-meet. Og det bliver det i sandhed! Det viser sig, at de 2 proaktive fans er 2 hollændere, jeg havde boende efter Eurocon for 10 år siden! Så der bliver snakket om lidt af hvert. Efterhånden dukker andre dog også op, og et stadigt voksende møde starter.

10.00, “Star Trek Fan Meet”. Det bliver til lidt løs snak. Ræk hånden op, hvis du godt kan lide serie x, y eller z. Fortæl os derefter, hvad du kan lide, med dine egne ord.

11.00, “Beyond the Dystopia”. Herfra noterer jeg mig, at rædslen ved at se Handmaid’s Tale er, at du alt for godt kan føle hjælpeløsheden. Og at en forfatter, jeg har set før, nu har skæg?

IMG_3576.JPG

12.00, “Betrayal With Integrity: Conformance and Estrangement in Translating Chinese SF”. Ken Liu holder et fantastisk oplæg om oversættelse, med fokus på oversættelse til/fra kinesisk. Han stiger et hak i min helte-skala.

  • Hvordan oversætter man huse af træ og bambus, når læserne kun kender huse af mudder og palmer?
  • Jeg kommer en passant til at tænke på Pantheon, med sit hul i loftet. Den ville ikke gå i Danmark.
  • Hvorfor oversætter man græsk meget lidt, og indiansk til engelsk? (Høj/lav status.)
  • Kinesisk er eksotisk.
  • Sf handler om magt, om at tæmme videnskab og teknologi.
  • Paradise Lost genopfinder det engelske sprog ved at importere “reflective language”. Ih, du godeste.

Et punkt bliver droppet, fordi frokost og afslapning virker vigtigt. Det var ellers noget med katte. Jeg benytter lejligheden til at få arbejdet videre på det ark papir, mit billede med isbjørnen blev forvandlet til. Da jeg fik arket for et par dage siden, fik jeg omgående stempler for “køb en bog” (jeg havde en nykøbt bog i tasken) og “lær et nyt ord” (“kiitos”). Nu har jeg tygget lidt på det og arbejder videre på sagen. Jeg får et stempel for “craft” (noget tøj, jeg selv har syet). Jeg har skrevet en lille anmeldelse af et punkt. Og så gentager jeg mit store nummer, forvandlingen fra Lise til Agent L, via en hat. (Fans af Phineas & Ferb og Perry vil nikke genkendende her.) Og man kan få et stempel for at være i en masse lokaler og dokumentere det:

20170812_133945.jpg

20170812_134043.jpg

20170812_134125.jpg

20170812_134954.jpg

Mens jeg drøner rundt, finder jeg også et sted i centret, jeg ellers havde overset. Nice:

20170812_142459.jpg

Lidt mere nussen rundt, og så løber jeg tør for ting, jeg gerne vil. Vi slutter tidligt. Sandwich på værelset og film. Skønt! I øvrigt mens det stormer udenfor og træer vælter.

Dagens video:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s